Életrajz

Veréb Tamás 21 éves kora ellenére már számos szakmai elismeréssel rendelkezik, energikus, nagyközeget megfogó zeneiséggel és átfogó muzikalitással (komolyzene, musical és könnyűzene) rendelkező fiatal előadóművész.  

Számos főszerepet játszik a Budapesti Operettszínházban, továbbá látható volt már a József Attila Színházban, a Margitszigeti Szabadtéri és a Szegedi Szabadtéri Színpadon.

Gyermekként is a színház és művészet világában mozgott. Kapcsolata az előadó művészettel 9 éves korában kezdődött, amikor megkapta a Miskolci Nemzeti Színházban megrendezett Isten pénze musical egyik gyermek szerepét. 2010-ben két újabb szerep következett: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon került sor a Szegény gazdagok és a Robin Hood musicalek ősbemutatóira, az előbbiben Kálmán, az utóbbiban William szerepét játszotta. Budapesti Operettszínházban 19 évesen megkapta  Rómeó szerepét, ilyen fiatalon egyedüliként az országban. Ezért a szerepéért 2014 –ben megkapta az „Év felfedezettje” díjat,  illetve az Évad  legígéretesebb ifjú művésze díjat, a Marsallbotot. Azóta rendszeresen játszik az Operettszínházban, többek közt ezen szerepeket: Mozart: Mozart,  Elfújta a szél: Ashley, Miss Saigon: Chris, Fame: Nick

12 éves kora óta tanul énekelni, az utóbbi 4 évben pedig könnyűzenei tanulmányokat is folytat Magyar Hajnal stúdiójában, illetve rendszeresen vesz részt ezzel kapcsolatos szemináriumokon, előadásokon. Továbbá 2016-ban diplomázott Klasszikus Ének szakirányon a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Egyetemen.

Ezen kívül sikeresen szerepelt már számtalan magyar és nemzetközi énekversenyeken, valamint fellép musical rendezvényeken, jótékonysági gálákon.

2007 és 2010 között négyszer nyerte el a MOL Tehetségtámogató program egyéves ösztöndíját, mely tehetséges fiatal művészek és ifjú tudósok szakmai fejlődését segíti. Ennek keretein belül a Papp László Budapest Sportarénában is énekelt már.

Rendszeresen együtt zenél a The FR Lab elektronikus zenei formációval, közös zenekaruk a "The SunCity Rockets" néven fut. Tomit a The Voice című műsorban két TV-s fordulóban láthatta már a televíziós közönség.